EUR USD RUB

Mətbəx

Ballı-limonlu keks – HAZIRLANMA QAYDASI

  • 2056 dəfə
  • Tarix 13 Yanvar 2018 / 12:41
Dadını bəyənəcəksiniz

Ailem.az bu dəfə xanımlara ballı-limonlu keksin reseptini təqdim edir. Siz də sınaqdan keçirib bişirin. Dadını bəyənəcəksiniz. Üstəlik hazırlanması da asandır.

 

Ərzaqlar:

 

200 qr un (2 su stəkanı)

50 qr kərə yağı (1 dolu yemək qaşığı)

yarım çay stəkanı süd

1 çay stəkanı bal

1 limon qabığı rəndəsi

Dörddə bir limonun suyu

1 paket qabartma tozu

1 paket vanil

 

Hazırlanması:

 

Kərə yağı və südü bir tavaya töküb isidin. Kərə yağı əriyəndə balı əlavə edin.

Digər ərzaqları başqa bir qaba tökərək qarışdırın. Kərə yağı-bal qarışımını da qatıb mikserlə çırpın. Yağlanmış kiçik sini, qəlib və ya mafin qablarına boşaldın. 175 dərəcədə əvvəlcədən qızdırılmış sobada qızarana qədər bişirin.

Keks qızardıqdan sonra ortasına bir diş çöpü batırın. Əgər çöpün ucunda xəmir yoxdusa, deməli, bişib, sobadan çıxarın ki, qurumasın.

 

Nuş olsun!

 

SİZİN REKLAM BURADA