EUR USD RUB

Mətbəx

Umac piroqunun HAZIRLANMA QAYDASI

  • 815 dəfə
  • Tarix 13 Fevral 2018 / 12:25
Umac piroqunun HAZIRLANMA QAYDASI

Mətbəxdə asan və ləzzətli şirniyyatlar bişirməyi əksər xanımlar çox sevir. Ailem.az bu dəfə həm ləzzətli, həm də asan hazırlanan umac piroqunun reseptini verir.

 

Tərkibi:

 

4 stəkan un

2 stəkan şəkər tozu

1 stəkan duru yağ

1 stəkan qatıq

3 ədəd yumurta

1 paket vanil

1 paket qabartma tozu

 

Hazırlanması:

 

Unla şəkər tozunu qarışdırın. Sonra duru yağı əlavə edib qarışdıraraq umac hazırlayın. Umacdan 1 stəkan götürüb kənara qoyun. Yumurtanı başqa bir qabda yaxşıca çalın, qabartma tozunu qatığa töküb köpürdərək, onun içinə tökün. Daha sonra vanil və umacı qatıqlı qarışıma əlavə edərək, yavaşca qarışdırın. Diqqət edin ki, umaclar çox açılmasın. Yağlanmış soba qabına qarışımı tökün və üzərinə kənara ayırdığınız 1 stəkan umacı səpin. Əvvəlcədən qızdırılan 180 dərəcəlik sobada 20-25 dəqiqə üstü qızarana qədər bişirin. Tam soyuduqdan sonra romb formasında doğrayıb, servis edə bilərsiniz.

 

Nuş olsun!

 

SİZİN REKLAM BURADA