Pendirli gül kələmi – Resept

Aile.lent.az çox ləzzətli və faydalı pendirli gül kələmi reseptini təqdim edir.

 

Tərkibi:


Gül kələm, 
Pendir, 
Süd, 
Yumurta, 
Uun, 
Zeytun yağı, 
Duz 
İstiot

 

Hazırlanması:

 

İlk öncə gül kələm kiçik parçalara ayrılır, duzlu suda yumşalana qədər qaynadılır. Qaynadılan gül kələminin suyu süzülür, soyudulur. Kələm soyuyana qədər pendirli bulamaç hazırlanır; çuxur bir qabın içinə rəndə pendir, süd, yumurta, un, istiot, duz və 1 şorba qaşığı duru yağ qoyulur, yaxşıca çırpılır. Soyumuş gül kələmlərini hazırlanan bilməcə batırılır, öncədən qızmış yağlı tavada qızardılır. İki üzü də qızaran gül kələmlər kağız dəsmala çıxarılır.

Nuş olsun!

 

LENT

28 Aprel 2017
27 Aprel 2017
26 Aprel 2017
25 Aprel 2017
24 Aprel 2017