Ürəyin və sinir sisteminin sağlamlığı üçün İYDƏ YEYİN

İydə çox faydalı və müalicəvi giləmeyvədir. İydənin meyvələri, yarpaqları, ağacın qabığı qədim zamanlardan müxtəlif xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunurdu. Aile.lent.az saglamolun.az-a istinadən iydənin faydalarını təqdim edir.

 

Belə ki, iydə ağacının yarpaqlarının və qabığının dəmləməsi ishal və babasil zamanı çox yaxşı kömək edir.

 

Kaliumla zəngin olan iydə ürək-damar sistemi üçün çox faydalıdır. Kalium ürəyin normal fəaliyyətini təmin edir, ürək ritminin pozulmasının qarşısını alır. Ürək xəstəlikləri zamanı və bu xəstəliklərinin profilaktikası məqsədi ilə hər gün 5 iydə yeyin. İydə güclü büzücü təsirə malikdir və bu səbəbdən meyvənin çoxlu miqdarda istehlakı qəbizliyə səbəb ola bilər.

 

İydə sakitləşdirici təsirə malikdir, sinir sisteminin fəaliyyətinə müsbət təsir edir, əhvalı yaxşılaşdırır.

 

İydənin tərkibində olan maddələr orqanizmi tonuslaşdırır, orqanizmə ümumi möhkəmləndirici təsir göstərir.

 

İydəni təzə halda yemək və həmçinin mürəbbə, cem, kompot hazırlamaq olar. Bəzi ölkələrdə iydəni qurudub un hazırlayırlar və daha sonra bu undan müxtəlif şirniyyatlar bişirirlər.

 

İydədən hazırlanmış dəmləmə tənəffüs sisteminə çox müsbət təsir edir, nəfəs yollarını təmizləyir.

 

Babasil zamanı iydənin yarpaqlarından və qabığından hazırlanmış dəmləmə oturaq vannaları üçün istifadə olunur. Belə vannalar genişlənmiş babasil düyünlərindən qanaxmanı azaldır və həmçinin ağrıları sakitləşdirir.

 

Büzücü təsirə malik olan bu dəmləmə həmçinin ishal zamanı da istifadə olunur.

 

LENT

16 Dekabr 2017
15 Dekabr 2017
14 Dekabr 2017
13 Dekabr 2017
12 Dekabr 2017