Soğan qabığını suda qaynadın, sonra... - İNANILMAZ FAYDALARI

Əlbəttə, çoxumuz soğanları soyub qabıqlarını zibilliyə atırsınız. Bu yazını oxuduqdan sonra soğan qabıqlarını bir daha zibilliyə atmayacağınıza əminik. Avropada hər il 500 tona yaxın soğan qabığı tullanır. Ancaq soğan qabıqlarının faydalarını öyrəndikdən sonra bu rəqəm artıq aşağı düşəcək və soğan qabıqları zibilliyə bu qədər atılmayacaq. Budur, Aile.lent.az soğan qabıqlarının heç vaxt eşitmədiyiniz faydaları ilə sizi tanış edir.

 

Ürək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyur

 

Aparılan araşdırmalar sübut edib ki, soğan qabıqları antioksidant anbarıdır. Qan axımını sürətləndirərək, ürək-damar xəstəliklərinə tutulma riskini ortadan qaldırır.

 

Xolesterolu tarazlayır

 

Mütəxəssislər deyir ki, çiy soğanı və soğan qabıqlarının müxtəlif formalarda yemək, yüksək nisbətdə olan yağ zülalı xaric etməyə kömək olur və xolesterolu nizamlayır. Təcrübəyə qatılan və soğan qabığı yeyən insanların 30%-nin xolesterolu nizamlanıb.

 

Təzyiqi normallaşdırır

 

Aparılan araşdırmalarda soğan qabığının tərkibindəki mineralların təzyiqə yaxşı təsir etdiyi və təzyiq xəstəliyi olan insanları müalicə etdiyi ortaya çıxıb.

 

Xərçəng və diabetə mane olur

 

Tədqiqatçı Vanesa Benitez müəyyən edib ki, soğan qabığı yemək sütun xərçəngi, 2-ci tip diabet və ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alır.

 

Saç çıxmasına kömək olur

 

Araşdırmalarda tərkibində sulfid olan soğan qabığının saç köklərini gücləndirdiyi və saçların uzanmasını sürətləndirdiyi sübut olunub.

 

Soğan qabığı necə yemək olar?

 

Ayırdığınız soğan qabıqlarını soyuq suda yaxşıca yuyub təmizləyin. Sonra qaynar suyun içinə ataraq 5 dəqiqə qaynadın. Sonda suyunu içə bilərsiniz. Eyni zamanda, soğan qabıqlarını yeməklərinizə və ya salatlarınıza da əlavə edə bilərsiniz.

LENT

26 Aprel 2017
25 Aprel 2017
24 Aprel 2017
22 Aprel 2017
21 Aprel 2017
20 Aprel 2017