Pomidorlu yaşıl mərcimək şorbasının RESEPTİ

Havaların soyuması ilə mətbəxlərdə müxtəlif şorbaların bişirilməsi artıb. Ailem.az bu dəfə sizə pomidorlu yaşıl mərcimək şorbasının bişirilmə qaydasını təqdim edir.

 

Ərzaqlar:

 

1 ədəd soğan

3 diş doğranmış sarımsaq

2 ədəd dəfnə yarpağı

250 qr konservləşdirilmiş qırmızı bibər

2 xörək qaşığı pomidor tomatı

250 qr yaşıl mərcimək

3 xörək qaşığı zeytun yağı

1 litr su

Duz

İstiot

 

Hazırlanması:

 

Doğranmış soğanları zeytun yağı ilə qazanda qovurun və ona dəfnə yarpağı ilə sarımsağı əlavə edin. Sonra qazana tomatı və doğradığınız bibəri də tökün. Mərciməkləri başqa bir qabda qaynadıb, sonra onu da qazana əlavə edib, yavaşca qarışdırdıqdan sonra suyu tökün. Şorbanı 40 dəqiqə az odda bişirin. Duz və istiot səpərək isti-isti servis edin.

 

Nuş olsun!

 

 

LENT

17 Noyabr 2017
16 Noyabr 2017
15 Noyabr 2017
14 Noyabr 2017
13 Noyabr 2017