Armudun üstünə bal töküb yesəniz... 6 FAYDASI

Liflə zəngin olan armud balla birləşərsə nə olar? Müxtəlif xəstəliklərə kömək edən ballı armudun faydaları nələrdir? Bununla bağlı Ailem.az sizə maraqlı məlumat verir.

 

Həzmi asanlaşdırır

 

Hər gün yeyəcəyiniz ballı armud həzm sisteminə kömək edir. Armud tərkibindəki yüksək lif faizi ilə bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyir. Balın içərisində olan enzimlər həzm sistemi üçün olduqca faydalıdır.

 

Arıqlamağa kömək edir

 

Bal və armud tərkibindəki müxtəlif antioksidantlar, mineral və vitaminlərlə arıqlamağa kömək edir. Qəbizlik kimi bağırsaq problemlərini aradan qaldıran ballı armud hemoroy narahatlıqlarını da tərkibindəki lif tərkibi ilə yox edir.

 

Nəfəs çatışmazlığına fayda verir

 

Müxtəlif boğaz ağrıları və nəfəs çatışmazlığına fayda verən ballı armud, mikroblardan təmizlənmiş boğaza və təmiz ciyərə sahib olmanız üçün sizə kömək edir. 

 

Qan laxtalanmasının qarşısını alır

 

Bədənimizdə olduqca böyük təhlükə və xəstəliklərə yol açan qan laxtalanmasının qarşısını alır. Təbii bir qan sulandırıcı olan armud balla birləşdiyində qandakı qırmızı qan hüceyrələrini artıraraq damarlardakı oksigen səviyyəsini də yüksəldir.

 

Ürək döyüntünü tənzimləyir

 

Ballı armud tərkibindəki birləşmələr sayəsində ürək döyüntülərini tənzimləyir. Mütəxəssislər tərəfindən adətən idmançılara və idman edənlərə məsləhət görülən ballı armud ürək-damar narahatlığını aradan götürür.

 

C vitamini ilə zəngindir

 

Armudun tərkibində bol olan C vitamini sizi qrip infeksiyalarından uzaq tutaraq, xəstəliklərə qarşı da immunitet sisteminizi qoruyur.

 

Armudu iki hissəyə bölün, üzərinə bal tökün. Bir azca gözləyin ki, armud balı özünə əmə bilsin. Sonra yeyin. Həm dadlı, həm də faydalı. Nuş olsun!

LENT

24 Noyabr 2017
23 Noyabr 2017
22 Noyabr 2017
21 Noyabr 2017
20 Noyabr 2017