Mərciməkli qovurmalı şorbanın HAZIRLANMA QAYDASI

Havaların soyuması ilə əlaqədar mətbəxlərdə duru xörəklərin bişirilməsinə üstünlük verilir. Amma hər dəfə eyni xörəyi yemək də istəmirik. Ailem.az sizə fərqli bir resept təqdim edir - mərciməkli qovurmalı şorba.

 

Lazım olanlar:

 

1 xörək qaşığı kərə yağı

250 qram qovurma
4-5 ədəd kiçik soğan

1 stəkan qırmızı mərcimək
1 stəkan düyü

6 stəkan su

Duz

 

Hazırlanması:

 

Qovurmanı kərə yağı ilə birlikdə qazanda qovurun. Kiçik soğanları təmizləyin və bütöv qazana qoyun. Soğanlar yumşalmağa başlayanda mərciməyi, düyünü və suyu əlavə edin. Ərzaqlar yaxşıca əzilənə qədər bişirin. Ən sonda isə duz vurun.

 

Nuş olsun!

LENT

04 May 2018
03 May 2018
02 May 2018
01 May 2018
30 Aprel 2018
28 Aprel 2018