Üçqulaq paxlavanın RESEPTİ

Azərbaycan mətbəxi öz rəngarəngliyi ilə seçilir. Ailem.az sizə əsasən Qəbələ bölgəsində bişirilən üçqulaq paxlavanın reseptini verir.

 

Tərkibi:

 

500 qr un

2 ədəd yumurta

150 qr süd

Maya, duz.

 

İçlik:

 

200 qr qoz ləpəsi

200 qr şəkər tozu

Vanil.

 

Hazırlanma qaydası:

 

Xəmir yoğurulur, 0.5 saat isti yerdə saxlanılır. Sonra kündə edilib lavaş açılır və həmin lavaşlar pörtülür. 10 sm enliyində lavaşlar uzununa kəsilir. Kəsilmiş lavaşların 3/1 hissəsinə içlik qoyulur və üçbucaq formasında bükülür. 

Duru yağda qızardılır. Qızardıldıqdan sonra üzərinə şəkər pudrası əlavə etmək olar. Süfrəyə çayla verilir.

 

Nuş olsun!

 

LENT

04 May 2018
03 May 2018
02 May 2018
01 May 2018
30 Aprel 2018
28 Aprel 2018